Ha det gøy med barnet ditt ved å lese en barnebok sammen. Barnebøker er fulle av både søte og lærerike historier i barnehøyde, og derfor fanger de lett barnets interesse. Bruk barnebøker som en godnatthistorie, eller hvis dere bare trenger å slappe av sammen, er det ikke mange barn som ikke liker å lese barnebøker høyt.
Spar 40%
Normalpris 73kr
Medlemspris 35kr
Listepris 58kr
Spar 40%
Normalpris 270kr
Medlemspris 129kr
Listepris 216kr
Spar 45%
Normalpris 236kr
Medlemspris 103kr
Listepris 189kr
Spar 42%
Normalpris 91kr
Medlemspris 42kr
Listepris 73kr
Spar 44%
Normalpris 161kr
Medlemspris 73kr
Listepris 129kr
Shows 1 out 5 of 5 (1 pages)

Barnebøker

Det er mye som er bra for barn når du leser høyt for dem. Mye tyder på at når barn leses høyt, styrkes barnets psykiske helse betydelig. Samtidig som du styrker ditt barns psykiske helse, får du også muligheten til en av de mest intime måtene å ha kvalitetstid med barnet ditt på. Barnebøker gir deg muligheten til en god stund når du trenger å slappe av litt i løpet av dagen.

Barnet ditt vil elske når det leses høyt fordi barnet ditt får full oppmerksomhet mens du leser. En god barnebok kan bidra til å styrke forbindelsen mellom deg og barnet ditt, fordi du får mye uforstyrret kvalitetstid. Når barn får en god tilknytning til foreldrene, skaper det også grobunn for en god og trygg oppvekst. Dette er veldig avgjørende for barnets utvikling, barn utvikler seg mye gjennom kvalitetstid og høytlesing.

Når du leser høyt for barnet ditt, får barnet en bedre forståelse av verden. Gjennom noen barnebøker kan barnet ditt lære å utvikle empati for andre mennesker, noe som forbedrer barnets sosiale ferdigheter og styrker barnet for resten av livet. Når du leser høyt for barnet ditt, vil du styrke barnets evne til å fokusere, samtidig som du styrker konsentrasjonsevnen, fordi barnet lærer å fokusere på en ting om gangen.

Det er mange fordeler med å lese høyt for barnet ditt, inkludert:

– Barnets tankegang og evne til refleksjon utvikles når man leser bøker sammen. Samtidig kan barnebøker stimulere barnets fantasi.
– Barnets språk utvikles og ordforrådet utvides mye hver gang man leser en ny bok sammen.
– Har du flere barn, kan du enkelt samle dem til historiefortelling. På den måten kan dere enkelt få litt kvalitetstid sammen når barna samles rundt en historie.
- Gode ideer for før, under og etter lesing med barnet ditt

Når du skal lese en ny bok sammen med barnet ditt, er det flere ting du kan gjøre til din fordel før du begynner å lese. Barn har alltid mange spørsmål, og høytlesing er intet unntak. Du kan derfor forberede deg på noen av spørsmålene som kan dukke opp, ved å kort skimte boken før du begynner å lese. Når barnet så stiller spørsmål underveis, kan du komme med et svar.

La barnet ditt hjelpe deg med å velge boken som skal leses opp, så er du sikker på at boken fanger barnets interesse så mye som mulig. Start gjerne med å snakke om forsiden sammen for å tenne barnets fantasi, hva tror barnet historien handler om? Så kan man snakke i etterkant om det var noe ved historien som overrasket barnet. På den måten lærer du også barnet ditt å tolke bilder tidlig, noe som er gunstig for barnet senere i livet.

Etter å ha lest boken sammen kan dere alltid snakke om hva som skjedde i historien, var det noe barnet ditt ble spesielt overrasket over? Og hva la barnet spesielt merke til under høytlesningen? Barnebøker gir en god samtale med barnet ditt, og hvorfor ikke gripe muligheten til å bli litt bedre kjent med barnet?

Barnebøker for alle aldre

Det finnes barnebøker for barn i alle aldre, og mange barn elsker å bla i bøkene og se på bilder fra de er små. En god bok for barn er fin for å skape rom for læring, og utvide barnets språk. Samtidig vil du med en bok til barnet ditt oppleve at barnets fantasi og horisont utvides hver gang du ser i en bok. Du finner mange barnebøker 2 år, med flotte og fargerike bilder i, uten for mye tekst.

Disse bøkene er perfekte for de minste fordi de kan relatere seg til vakre bilder bedre enn for mye tekst. De fleste barn elsker sang og musikk, så dere kan kjøpe en barnesangbok, slik at dere kan synge og lage fakta til sangene sammen. Etter hvert som barnet blir litt større, kan man finne barnebøker på 3 år som har mer historie som barnet kan relatere seg til.

Når barnet er 4 år finner du barnebøker i 4-årsalderen som lar barnet stille spørsmål om handlingen og bildene og dette er en god anledning til å ta opp mange temaer med barnet ditt. Felles for barn i alle aldre er imidlertid at morsomme barnebøker er en hit. Finn en morsom barnebok og opplev hvordan barnet ditt kan ha det gøy når du leser den høyt, du vil garantert få mye moro ut av den når dere leser bøker sammen i familien.

Barnebøker med lyd

Barnebøker med lyd er en klar favoritt blant barn, samtidig som det gir hele familien mulighet til å lytte med og ha det gøy sammen med alle lydene som bøkene kan bringe. Du kan velge blant et stort utvalg barnebøker med lyd som kan samle familien din.

Samtidig kan bøkene lære barnet ditt om lyder, inspirere barnet til lek og ikke minst utfordre barnets fantasi. Barnebøker med lyd er en fin form for underholdning, og barnet ditt vil garantert ha mange morsomme stunder på vei. Barnebøker med lyd kan lære barnet ditt om alle lydene barnet kan møte i hverdagen.

De morsomme lydene kan inspirere barnet til å stille spørsmål om lydene, og du kan dermed lære barnet ditt om mange ting som barnet kanskje ikke har vært interessert i før.

Fremhevet akkurat nå