En sprinkelseng er en trygg seng for barnet ditt, fordi dens høye kanter gjør at barnet ikke kan falle ut av sengen. En sprinkelseng er fin å bruke fra barnet er veldig lite og til barnet ikke lenger kan ligge i den, noe som gjør at du vil ha glede av en slik barneseng i noen år. Mange sprinkelsenger har mulighet til å fjerne siden, og da har sprinkelsengen noe lengre levetid.
Spar 20%
Normalpris 3,436kr
Medlemspris 2,199kr
Listepris 2,749kr
Spar 20%
Normalpris 4,343kr
Medlemspris 2,779kr
Listepris 3,474kr
Spar 20%
Normalpris 4,288kr
Medlemspris 2,744kr
Listepris 3,431kr
Spar 20%
Normalpris 3,726kr
Medlemspris 2,385kr
Listepris 2,981kr
Spar 20%
Normalpris 3,055kr
Medlemspris 1,955kr
Listepris 2,444kr
Spar 20%
Normalpris 3,110kr
Medlemspris 1,990kr
Listepris 2,488kr
Spar 20%
Normalpris 4,053kr
Medlemspris 2,594kr
Listepris 3,242kr
Spar 20%
Normalpris 1,793kr
Medlemspris 1,149kr
Listepris 1,435kr
Shows 1 out 8 of 8 (1 pages)

Sprinkelseng

Søvn er en av de viktigste tingene i livet, uansett alder vi er. Søvn er spesielt viktig for barn fordi det er her de utvikler seg. Barn sover i gjennomsnitt opptil 15 timer, og derfor er det viktig, med en seng i god og høy kvalitet. Sprinkelsenger skaper trygghet, både for foreldre og barn. Der har du det største argumentet for hvorfor du bør velge en sprinkelseng til barnet ditt.

Det viktigste for at et barn skal få en god natts søvn er trygghet. Samtidig kommer det ofte sprinkelseng med en madrass som har kanaler, noe som gjør den ekstremt god til å ventilere. Dette gjør at barnet ditt kan få mye mer ut av disse timene med søvn, og dette kommer hele familien til gode. En god seng gir de beste forutsetningene for en god natts søvn for barnet ditt.

Hvordan velge riktig sprinkelseng

Når du velger sprinkelseng er det mange hensyn du må ta. Dette er uansett om du velger å kjøpe sprinkelseng brukt eller fra ny. Det viktigste å huske på er imidlertid babyens søvn. Barnet ditt vil tilbringe mange timer i sengen sin, og derfor er det viktig, med en god sprinkelseng. Du må finne en sprinkelseng som både du og barnet ditt er komfortable med. Dette gjør du ved å ta hensyn til sikkerheten, funksjonaliteten og ikke minst kvaliteten på sprinkelsengen.

Du må være 100 % trygg på at barnet ditt er i sengen når du forlater barnet. I tillegg må du finne en sprinkelseng som kan romme noe. sprinkelsengen skal ikke gå i stykker når både barn og foreldre bruker den. Velger du en sprinkelseng av høy kvalitet, er du også sikker på at den holder lenge uten de store reparasjonene.

Samtidig kan ofte en sprinkelseng i god kvalitet gå i arv, noe som er bra for miljøet vårt. Velg en sprinkelseng med justerbar bunn, dette sikrer at både barnet og foreldrene kommer nærmere hverandre, men det beskytter også foreldrenes rygg i barnets første år. Velger du en sprinkelseng med avtagbare sider, har sprinkelsengen betydelig lengre levetid.

Hva bør jeg være oppmerksom på før jeg kjøper en sprinkelseng?

Fra Forbrukertilsynets side er det en rekke punkter du bør være oppmerksom på før du kjøper og tar i bruk sprinkelseng. Det skal være minst 30 cm mellom høyeste innstilling i bunnen av sprinkelseng og toppen av sprinkelseng, dersom du velger sprinkelseng, med bunn som kan justeres. Her er det også viktig å huske at bunnen ikke må kunne senkes uten bruk av verktøy. Pass deretter på at det er 4,5-6,5 cm mellom lamellene slik at barnet ditt ikke risikerer å skade lamellene.

Velger du en sprinkelseng hvor sidene kan senkes, må ikke barnet kunne gjøre dette selv. For størst sikkerhet anbefales det at det er to låsemekanismer som må aktiveres samtidig, slik at du er sikker på at barnet ditt ikke kan senke sidene selv. Velger du å dekorere sprinkelseng eller fylle den med mye tilbehør, pass på at det ikke er små deler som lett kan falle av. Samtidig er det også viktig at tilbehøret ikke har snorer som barnet kan pakkes inn i.

Hvor lenge kan babyen bruke sprinkelseng?

Det er forskjellig hvor lenge et barn trives med sengen sin. Dette avhenger mye av hvilken sprinkelseng du har valgt. Imidlertid sies det ofte at en sprinkelseng kan brukes opp til barnet er rundt 3 år. Det er imidlertid ikke bare alderen du må fokusere på, størrelsen og oppførselen til barnet er en viktigere faktor når det kommer til å skifte seng.

Hvis babyen ikke lenger kan være i sprinkelsengen, vil det være naturlig å bytte den ut til en seng som passer babyens størrelse. Hvis babyen din begynner å bli misfornøyd med å ligge i sprinkelsengen eller begynner å klatre opp og ned i den, kan den havne i farlige situasjoner for babyen din og derfor bør du bytte ut sprinkelsengen hvis dette starter.

Fremhevet akkurat nå