Når du skal ha barn vil du skifte mye bleier, og derfor er det lurt å finne et godt stellebord slik at bleieskiftene blir behagelige for både deg og barnet. Det finnes mange forskjellige stellebord, nemlig både vegghengt stellebord, stellebord, stellebord med oppbevaring og mange flere varianter – finn din favoritt på denne siden!
Spar 20%
Normalpris 2,276kr
Medlemspris 1,456kr
Listepris 1,820kr
Spar 20%
Normalpris 3,055kr
Medlemspris 1,955kr
Listepris 2,444kr
Spar 20%
Normalpris 8,520kr
Medlemspris 5,454kr
Listepris 6,816kr
Spar 20%
Normalpris 8,520kr
Medlemspris 5,454kr
Listepris 6,816kr
Spar 20%
Normalpris 8,520kr
Medlemspris 5,454kr
Listepris 6,816kr
Spar 20%
Normalpris 8,240kr
Medlemspris 5,274kr
Listepris 6,593kr
Spar 20%
Normalpris 8,531kr
Medlemspris 5,460kr
Listepris 6,825kr
Spar 20%
Normalpris 5,793kr
Medlemspris 3,708kr
Listepris 4,634kr
Spar 20%
Normalpris 6,229kr
Medlemspris 3,986kr
Listepris 4,983kr
Spar 20%
Normalpris 5,249kr
Medlemspris 3,359kr
Listepris 4,199kr
Spar 20%
Normalpris 7,008kr
Medlemspris 4,485kr
Listepris 5,606kr
Spar 20%
Normalpris 8,694kr
Medlemspris 5,564kr
Listepris 6,955kr
Spar 20%
Normalpris 6,229kr
Medlemspris 3,986kr
Listepris 4,983kr
Spar 20%
Normalpris 8,494kr
Medlemspris 5,437kr
Listepris 6,796kr
Spar 20%
Normalpris 3,400kr
Medlemspris 2,176kr
Listepris 2,720kr
Spar 20%
Normalpris 3,400kr
Medlemspris 2,176kr
Listepris 2,720kr
Spar 20%
Normalpris 3,618kr
Medlemspris 2,315kr
Listepris 2,894kr
Spar 20%
Normalpris 5,049kr
Medlemspris 3,232kr
Listepris 4,040kr
Spar 20%
Normalpris 5,358kr
Medlemspris 3,429kr
Listepris 4,286kr
Spar 20%
Normalpris 4,433kr
Medlemspris 2,837kr
Listepris 3,547kr
Shows 1 out 20 of 20 (1 pages)

Stellebord

Dersom du ikke har mulighet til å lage et stellebord noen steder, vil det være lurt å investere i et stellebord. Du kommer til å bruke mange timer på å skifte bleier og vaske babyen din, derfor er det greit å ha et stellebord. Et godt stelleområde kan være med på å gjøre hele opplevelsen mye bedre, både for deg og barnet ditt. Med riktig stellebord slipper du å stå i vanskelige stillinger når du skal skifte bleie til barnet ditt. Hvis du er mer avslappet, vil det også spre seg til babyen din.

Et stellebord kan virke gjenkjennelig for barnet ditt, på den måten vil barnet raskt finne ut at når du står ved stellebordet må bleien skiftes. Samtidig finner barnet ditt også raskt ut at du ved stellebordet kan prate med foreldrene og få øyekontakt. Stellebordet gjør det enkelt for deg som foreldre når du skal skifte bleie, fordi det lar deg ha alt du trenger for hånden.

Hvordan velger jeg et stellebord?

Det finnes et hav av forskjellige stellebord og det kan være vanskelig å finne ut nøyaktig hvilket stellebord man skal velge. Skal ditt stellebord henge på veggen, med mulighet for at det kan slås sammen. Dette er ofte et godt valg hvis det er trangt om plassen. Velger du et stellebord, med enten kommode eller bokhylle, har du muligheten til å ha alt du trenger når barnet ditt skal skifte, for hånden. Når du skal velge ditt stellebord er det derfor viktig at du setter deg inn i behovene til deg og din familie.

Det er stor forskjell på stellebord når det kommer til størrelse, funksjonalitet, oppbevaring og materiale.

Når du skal velge ditt stellebord er det viktig at du velger et stellebord som passer din høyde. En god tommelfingerregel er å velge et stellebord som har samme høyde som kjøkkenbordet ditt. Du vil tilbringe mange timer ved stellebordet, så det er viktig å velge et stellebord som passer deg ergonomisk. Velg også et stellebord hvor du og babyen din har rikelig mulighet til å få øyekontakt, det er ofte ved stelleplassen det skapes nærvær.

Et stellebord er også et møbel du skal se på i minimum 2-3 år, så det kan være en fordel å velge et stellebord som passer godt inn i hjemmet ditt, så slipper du å gå ut og kjøp en ny, fordi du er lei av å se på den.

Hvor skal stellebordet plasseres?

Plasserer du stellebordet på barnerommet er det praktisk å ha et frittstående stellebord som kan flyttes rundt etter behov. Det kan være lurt å plassere stelleplassen på soverommet i begynnelsen av barnets liv slik at du enkelt kan skifte bleie til barnet ditt om natten uten å vekke barnet. På den måten unngår du både forstyrrelser og uro. Når barnet da trenger eget rom, kan du alltid flytte stellebordet inn på barnerommet. Stellebordet vil være kjent for barnet, og derfor kan overgangen til barnerommet gjøres litt lettere, fordi barnet kjenner til stellebordet og det kan derfor gi en trygghet. Det er også mange som velger å plassere stellebordet på badet eller i vaskerommet, fordi det er lett tilgang på både vann og såpe. Du kan plassere stellebordet akkurat der du synes det best dekker dine behov.

Hvor lenge bruker du stellebord?

Hvor lenge du skal bruke stellebordet ditt avhenger mye av barnet. Imidlertid sies det ofte at man kan bruke stellebord de første 2-3 årene av barnets liv. Det er imidlertid mest i starten du trenger stellebordet, hvor barnet ofte må skifte bleie. Når barnet har blitt voksen og du kanskje har brukt bleiene, kan det hende du trenger mindre og mindre stellebord. Derfor vil det avhenge veldig av barnet ditt og behovene du har i familien.

Et vegghengt stellebord

Er det trangt om plassen, eller du bare ikke vil se på stellebordet hele tiden, så kan faktisk et vegghengt stellebord være en veldig god idé. Et vegghengt stellebord er som det sies et stellebord som henger på veggen, som så kan slås opp og ned. Derfor får du bort det pakkede stelleplassen når det ikke er i bruk, og det vil dermed ikke ta for mye plass i rommet du har valgt stelleplassen å være.

En ulempe med det vegghengte stellebordet kan imidlertid være at det ikke er mye oppbevaringsplass. Hvor fordelen med et vegghengt stellebord er at det ikke tar mye plass og at det enkelt kan pakkes bort.

Vanlig stellebord

Det er også de vanlige stellebordene, som ofte har hyller til oppbevaring. Disse stellebordene tar ofte litt mer plass i hjemmet, og er derfor ikke beregnet på et altfor lite hjem. De vanlige stellebordene er ofte et høyt møbel, med hyller både øverst og nederst, og på denne måten er det mye oppbevaringsplass hvor du kan oppbevare både bleier, kremer, kluter og tøybleier og hva annet du trenger. ved skifteområdet.

For å skape et pent utseende kan du bruke noen av de populære sammenleggbare boksene til oppbevaring av småting ved stelleplassen. På den måten får du organisert alt du trenger, samtidig som det ser veldig pent ut.

Stellekommode

Hvis du trenger mye oppbevaring ved stelleplassen, kan et stellebord være veldig praktisk for deg. Et stellebord lar deg oppbevare alle barnets klær ved stelleplassen, slik at du alltid har alle barnets klær for hånden. Med et stellebord får du også sammen stelleplass og garderobeskap, og sparer dermed litt plass.

Oppbevaring ved stellebordet

Er det noe som virkelig trengs ved stelleplassen, så er det oppbevaring. Det er så mange småting som skal være innen rekkevidde når barnet skal forvirres at det nesten kan være umulig å holde styr på. Derfor er det en veldig god idé å ha noen kurver til oppbevaring i stelleplassen, slik at alt er organisert og lett å komme til.

Små barn kan lett bli utålmodige når det er babytid, og derfor er det en veldig god idé å ha alt for hånden når barnet skal ammes. Finn derfor noen gode kurver eller bokser til stelleplassen, så har du alltid alt, samtidig som det ser pent og ryddig ut.

Uro for stellebordet

Barn blir veldig lett utålmodige, spesielt når de skal skifte bleie. Det kan ende opp i en litt stressende situasjon både for barnet men også for foreldrene når barnet begynner å gråte eller ikke vil ligge stille når det skal skiftes. Derfor kan du med fordel underholde barnet ditt ved å henge en uro ved stellebordet, som barnet kan legge seg ned og se på mens det skifter bleie.

Med en forstyrrelse ved stellebordet kan du kanskje spare noen ekstra minutter slik at du kan skifte babyens bleie og gjøre det til en roligere situasjon for dere begge. Du kan velge en uro med søte karakterer som barnet liker å se på, eller du kan velge en musikkuro som barnet kan legge seg ned og se på og høre på.

Velg et godt stellepute til stellebordet

Uansett hvilket stellebord du velger, er det viktig at du velger et godt stellebord. Når barnet skal ligge på stelleplassen og skiftes, er det viktig at barnet ligger godt. Både fordi det er sunt for barnet, men også for å gi deg litt ekstra tid før barnet ditt blir utålmodig. Med en god bleiepute er du også sikker på at barnet ditt ligger trygt og godt, og ikke kan rulle ned like lett, fordi det ofte er høye kanter på en bleiepute som minimerer risikoen for at barnet ditt ruller ned fra bleieplassen.

Fremhevet akkurat nå